Vi lever i en tid då vi ständigt och jämt uppmanas att sätta konkreta och mätbara mål. Om vi gör detsamma när det gäller våra liv och vår vardag är risken stor att vi blir besvikna. Det är så mycket som händer hela tiden, som vi inte kan förutse. Därför kan det vara bra att fundera över intentionen med målen. Hur vill du känna dig? Vilken är vinsten för dig?


Exempel:

Istället för att fundera på hur din partner ska vara, kan det vara bra att fundera på hur du vill att relationen ska få dig att känna och må. Istället för att tänka på karriären som en specifik titel eller yrkesroll, kan det vara bra att beskriva hur du vill känna dig när du utför dina arbetsuppgifter. Istället för att sätta upp en tid för hur snabbt du vill springa en viss sträcka, kan det vara bra att föreställa dig känslan av att ha sprungit klart.

 

Genom att tänka på intentionen i stället för målen utgår vi från våra känslor och behov, vad som verkligen är viktigt för oss. Hur vi uppnår våra intentioner kan variera, det finns olika strategier att ta sig dit. Resonemanget kan jämföras med uttrycket ”alla vägar bär till Rom”. Det är att ta sig till Rom som är intentionen, vägen dit kan se olika ut för olika personer – beroende på hur vi vill resa, vilka erfarenheter vi har och vad vi har råd med.